czwartek, 22 lutego 2018

Surówka z kapusty pekińskiej

Doskonały dodatek do mięsnych obiadów. Orzeźwiająca surówka z kapusty pekińskiej jest prosta w wykonaniu i lubi przed zjedzeniem chwilę poleżeć więc nie róbcie jej tuż przed podaniem.


Surówka z kapusty pekińskiej


*Surówka z kapusty pekińskiej*
  • kapusta pekińska - połowa
  • marchew - 2 sztuki
  • czosnek polski - 2 ząbki
  • jogurt naturalny - 5 łyżek
  • majonez domowy - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Mieszamy czosnek z jogurtem i majonezem. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Kapustę siekamy drobno, a obraną i umytą marchewkę ścieramy na średnich oczkach tarki. 

Surówka z kapusty pekińskiej


Mieszamy warzywa z sosem i odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki by wszystko mogło się przegryźć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw pod przepisem coś od siebie :)