Surówka z kapusty pekińskiej
Doskonały dodatek do mięsnych obiadów. Orzeźwiająca surówka z kapusty pekińskiej jest prosta w wykonaniu i lubi przed zjedzeniem chwilę poleżeć więc nie róbcie jej tuż przed podaniem.
*Surówka z kapusty pekińskiej*
- kapusta pekińska - połowa
- marchew - 2 sztuki
- czosnek polski - 2 ząbki
- jogurt naturalny - 5 łyżek
- majonez domowy - 2 łyżki
- sól
- pieprz
Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Mieszamy czosnek z jogurtem i majonezem. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Kapustę siekamy drobno, a obraną i umytą marchewkę ścieramy na średnich oczkach tarki.
Mieszamy warzywa z sosem i odstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki by wszystko mogło się przegryźć.
Komentarze
Prześlij komentarz