Karminadle

Danie z kuchni regionalnej. Prawdziwy Ślůnzok lubi pojejś karminadle. ...a cóż to takiego? Karminadle to śląskie mielone kotlety z wieprzowego lub króliczego mięsa czasami z dodatkiem ... solonego śledzia. Mimo zaskakującego rybnego dodatku przepyszne. Dlatego poniższy przepis matiasa zawiera. Możecie spróbować bez obawy.

Karminadle


*Karminadle*
  • karczek wieprzowy - 0,5 kg
  • matias solony - 2 sztuki
  • mleko
  • masło - 1 łyżka
  • cebula
  • bułka kajzerka sucha - 1 sztuka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
Mięso mielimy w maszynce, a śledzie moczymy w mleku. Jedną suchą kajzerkę moczymy w wodzie. Wymoczone godzinkę śledzie siekamy lub w inny sposób rozdrabniamy. Cebule siekamy drobno i rumienimy ją na łyżce masła.

Łączymy wszystkie składniki w misce dodając odciśniętą bułkę. Formujemy z masy mięsno-śledziowej nie za duże kulki, spłaszczamy je lekko dłonią i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy karminadle na oleju lub smalcu z obu stron.

Karminadle
 
...a taki opis karminadli znajdziecie na slůnskiej wikipedii:

"Karminadle (roz za kedy tyż gehaktyz) - szpajza ślůnskigo kuchńa. Sům to mlůne sznycle, przirychtowane ze świńskigo mjynsa, świńsko-uowjynźigo nale dowńi tyż ze krůliczygo, bestůż we Ślůnsku kejśik bůło powszechne cichtowańy krůlikůw. Karminadle dowńi bůły dańym na gody, terozki sům potrawům, kero śe podowo we tydńu. Krůne na ślizyki jedzůne sům tyż na źimno kej uobłożyńy kanapkůw ze chlyba abo żymłůw." - szl.wikipedia

 

Komentarze

Najchętniej odwiedzane przepisy