czwartek, 21 marca 2019

Mizeria

Solidna porcja mizerii to atrakcyjna perełka każdego dobrego obiadu. Sałatka z ogórków idealnie pasuje do śląskich karminadli, zwykłych kotletów mielonych lub pieczonego kurczaka. Prosty i tani obiadowy dodatek dla miłośników domowego jedzenia.

Mizeria


*Mizeria*
  • ogórki zielone świeże - 3 szt (około 0.5 kg)
  • cebula czerwona - połowa
  • koperek - pęczek
  • jogurt naturalny - 250g
  • sól
  • pieprz
Ogórki obieramy cienko ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Czerwoną cebulę siekamy w drobną kostkę i mieszamy z ogórkami. Sałatkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na godzinkę lub dwie by pod wpływem soli ogórki puściły sok. Przed podaniem mieszamy sałatkę z jogurtem naturalnym i dodajemy posiekany drobno koperek.

Mizeria


Jeśli nie masz pomysłu na dodatek do obiadu, mizeria mimo nazwy kojarzącej się z czymś słabym i nieciekawym jest idealna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw pod przepisem coś od siebie :)