CocoReklama

wtorek, 19 marca 2019

Fasalka szparagowa z anchois

Uwielbiam spaghetti z anchois. Jimi Olivier używa filecików z sardeli praktycznie do wszystkiego i to on dzięki swoim programom"wprowadził" je także do naszej kuchni. Dziś przepis dość oryginalny jak na polskie smaki. Pyszne spaghetti z fasolki szparagowej przygotowane z dodatkiem czosnku i anchois. Uwaga! Uzależnia!

Fasolka szparagowa z anchois


*Fasolka szparagowa z anchois*
  • fasolka szparagowa zielona - 80 dag
  • anchois - 5 filecików
  • czosnek polski - 2 ząbki
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • bazylia suszona
  • ocet balsamiczny
Fasolce odcinamy końcówki i gotujemy w dużej ilości osolonej wody uważając by jej nie rozgotować. Fileciki anchois kroimy i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem wrzucamy na rozgrzaną oliwę.

Fasolka szparagowa z anchois


Gdy tylko czosnek zacznie się rumienić dorzucamy na patelnię odsączoną fasolkę szparagową. Dokładnie wszystko należy wymieszać doprawiając solą, świeżo zmielonym pieprzem i odrobiną octu balsamicznego. Po dwóch minutach fasolka jest gotowa do podania na przykład z plackami ziemniaczanymi z cukinią

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw pod przepisem coś od siebie :)