środa, 14 marca 2018

Sałatka z tortellini

Makaron to idealny składnik niejednej sałatki. Okazuje się, że także pierożki  dodane do sałatki czynią ją doskonałą. Włoskie tortellini w chrupiącej sałatce warzywnej.

Sałatka z tortellini


*Sałatka z tortellini*
  • tortellini - 250 g
  • por biała część - 1 sztuka
  • papryka czerwona i żółta - po sztuce
  • ogórek konserwowy - 5 sztuk
  • groszek konserwowy - 300 g
  • majonez domowy - 300ml
  • czosnek polski - 4 ząbki
  • sól
  • pieprz
Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku. Papryki i ogórki kroimy w kostkę. Por kroimy w półksiężyce. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z domowym majonezem. Majonez kielecki też będzie dobry. On chyba do sałatek jest najlepszy z tych dostępnych na rynku. 


Sałatka z tortellini


Składniki na sałatkę łączymy z odsączonymi i ostudzonymi pierożkami tortellini. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw pod przepisem coś od siebie :)