Sałatka z tortellini
Makaron to idealny składnik niejednej sałatki. Okazuje się, że także pierożki dodane do sałatki czynią ją doskonałą. Włoskie tortellini w chrupiącej sałatce warzywnej.
*Sałatka z tortellini*
- tortellini - 250 g
- por biała część - 1 sztuka
- papryka czerwona i żółta - po sztuce
- ogórek konserwowy - 5 sztuk
- groszek konserwowy - 300 g
- majonez domowy - 300ml
- czosnek polski - 4 ząbki
- sól
- pieprz
Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku. Papryki i ogórki kroimy w kostkę. Por kroimy w półksiężyce. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z domowym majonezem. Majonez kielecki też będzie dobry. On chyba do sałatek jest najlepszy z tych dostępnych na rynku.
Składniki na sałatkę łączymy z odsączonymi i ostudzonymi pierożkami tortellini. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz