Gruszka w cieście francuskim
Ładna i smaczna przystawka lub deser. Gruszka w cieście francuskim z odrobiną pleśniowego sera ma swoje stałe miejsce przy okazji rodzinnych imprez. Przy odrobinie wina pomoże wystartować też romantyczną kolację walentynkową. ...a to już tuż, tuż... Sposób przygotowania banalny więc warto zrobić już teraz na próbę.
*Gruszka w cieście francuskim*
- ciasto francuskie gotowe
- gruszka twarda - 2 sztuki
- camembert - 120g
- oregano suszone
- oregano świeże
- żurawina
Płat ciasta francuskiego kroimy na kwadraty powiedzmy 5 na 5 centymetrów. Na każdym z nich układamy kawałki sera camembert, plaster obranej gruszki bez pestek.
Posypujemy gruszkę suszonym oregano i zapiekamy wszystko w piecu rozgrzanym do 180 stopni kilka minut. Można przed pieczeniem brzegi ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem by nabrały smacznego blasku. Ciastka podajemy z łyżeczką żurawiny i świeżym oregano.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz