Pasta śniadaniowa z wędzonych filetów śledziowych
Szybkim krokiem zbliżają się wiosna, a i niewiele dalej wakacje. Czas majówek, wycieczek, biwaków, urlopów, długich wypraw górskimi szlakami lub długich rejsów po mazurskich jeziorach. Jak ktoś lubi wypoczywać aktywnie mało ma czasu na kuchenne zabawy. Na górskim szlaku trudno o dostęp do świeżej, nieprzetworzonej żywności. W schroniskach skorzystać możemy często jedynie z gorącej wody lub podstawowych produktów spożywczych dostępnych w ich kuchni.
Dzięki współpracy z firmą Graal - największego polskiego producenta konserw rybnych mamy okazję pokazać Wam, że na górskim szlaku nie trzeba się żywić zupkami zalewanymi wrzątkiem lub pełnymi chemii daniami na szybko. Można z rybnych konserw szybko przygotować posiłki dzięki, którym będziemy mieli siły i wigor by podróżować po pięknych polskich szlakach.
Na pierwszy ogień przygotowaliśmy pastę śniadaniową z pysznych wędzonych filetów śledziowych.
*Pasta śniadaniowa z wędzonych filetów śledziowych*
- śledzie wędzone w oleju Graal - puszka 170g
- jajka ugotowane na twardo - 2 sztuki
- cebula - pół sztuki
- majonez - łyżeczka
- musztarda francuska - łyżeczka
- sól
- pieprz
- koperek
Odsączone z oleju filety rozcieramy lub blendujemy z obranymi jajkami na gładką masę. Dodajemy pokrojoną bardzo drobno cebulkę. Mieszamy całość z majonezem i musztardą. Opcjonalnie dodajemy posiekany koperek i doprawiamy przyprawami. Pyszna i pożywna pasta gotowa w kilka minut. Akurat w tym czasie kuchnia w schronisku przygotuje Wam pyszną herbatę.
Już niedługo kolejne wpisy z produktami firmy Graal. Mamy już kilka pysznych pomysłów.
Komentarze
Prześlij komentarz