CocoReklama

czwartek, 24 maja 2018

Surówka z białej rzodkwi

Pyszna. Ostra. Aromatyczna jak diabli. Surówka z białej rzodkwi. Uwielbiam.

Surówka z białej rzodkwi


*Surówka z białej rzodkwi*
  • biała rzodkiew - 1 sztuka
  • marchew - 2 sztuki
  • jogurt naturalny - 180 g
  • majonez domowy - 2 łyżki
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Jogurt naturalny mieszamy ze świeżym domowym majonezem, doprawiamy dressing solą i świeżo zmielonym pieprzem. Starte warzywa polewamy sosem, dodajemy trochę posiekanego koperku i całość mieszamy.

Surówka z białej rzodkwi


Warzywa można przetrzymać przed tą operacją w wodzie z lodem - staną się bardziej chrupkie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zostaw pod przepisem coś od siebie :)