Pasta jajeczna śniadaniowa
Lubimy pasty śniadaniowe. Pyszna i ostra w smaku pasta jajeczna z rzodkiewkami i żółtym serem. Idealna na śniadanie...
*Pasta śniadaniowa*
- jajka - 4 sztuki
- rzodkiewki - pęczek
- szczypiorek - pęczek
- żółty ser - 15 dag
- majonez domowy - 2 spore łyżki
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
Jajka gotujemy na twardo i obrane ze skorupek ścieramy na dużych oczkach tarki. Do jajek ścieramy na tych samych oczkach rzodkiewki i żółty ser. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i łączymy wszystko majonezem.
Wystarczy już tylko doprawić solą i pieprzem by cieszyć się pyszną pastą śniadaniową doskonałą do domowego pieczywa. Polecam w związku z tym przepis na bułki czosnkowe. Smacznego.
jedna z ulubionych :)
OdpowiedzUsuń...ze świeżymi bułeczkami najlepsza :)
Usuń