Schab parzony z kiełbasą - szynkowar

Trzeci przepis na domową wędlinę z szynkowara Tradismak. Tym razem zaprezentuję Wam   schab parzony z kiełbasą. Pyszny i ciekawy w smaku, doskonały do świeżego do chleba.

Schab parzony z kiełbasą



*Schab parzony z wędliną*
Schab należy przekłuć długim i cienkim nożem wzdłuż. W uzyskany otwór wciskamy kiełbasę tak by wypełniła całą długość mięsa. Cały schab przyprawiamy solą i 4 łyżkami przyprawy Mefisto. Znajdziemy w niej przyprawy w różnych proporcjach takie jak papryka ostra i słodka, kminek, kolendra, czosnek i cebula. 

Schab parzony z kiełbasą



Wkładamy do szynkowara i parzymy w temperaturze 80 stopni. Dokładnie opisaną technikę parzenia wędlin  znajdziecie w przepisie na mielonkę z szynki. Po półtorej godziny wyjmujemy urządzenie z garnka, chłodzimy pod zimną wodą i odkładamy do lodówki na całą noc.

Rano mamy gotową pyszną domową wędlin. Smacznego.

Komentarze

Najchętniej odwiedzane przepisy