Schab parzony z kiełbasą - szynkowar
Trzeci przepis na domową wędlinę z szynkowara Tradismak. Tym razem zaprezentuję Wam schab parzony z kiełbasą. Pyszny i ciekawy w smaku, doskonały do świeżego do chleba.
*Schab parzony z wędliną*
- schab bez kości - 70 dag
- kiełbasa 10 dag - odpowiednio długi kawałek pasujący do schabu
- przyprawa Mefisto S
- szynkowar
- sól
Schab należy przekłuć długim i cienkim nożem wzdłuż. W uzyskany otwór wciskamy kiełbasę tak by wypełniła całą długość mięsa. Cały schab przyprawiamy solą i 4 łyżkami przyprawy Mefisto. Znajdziemy w niej przyprawy w różnych proporcjach takie jak papryka ostra i słodka, kminek, kolendra, czosnek i cebula.
Wkładamy do szynkowara i parzymy w temperaturze 80 stopni. Dokładnie opisaną technikę parzenia wędlin znajdziecie w przepisie na mielonkę z szynki. Po półtorej godziny wyjmujemy urządzenie z garnka, chłodzimy pod zimną wodą i odkładamy do lodówki na całą noc.
Rano mamy gotową pyszną domową wędlin. Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz