Mielone a'la zrazy
Bardzo ciekawy przepis nam wpadł do ręki. Doskonałe kotlety mielone a'la zrazy. Coś dla wielbicieli obu dań mięsnych. Polecam szczególnie kuchennym leniuszkom. Robi się je wyjątkowo prosto i szybko.
*Mielone a'la zrazy*
- mięso mielone wieprzowe - 80 dag
- jajko
- bułka tarta - 3 łyżki
- musztarda - 3 łyżki
- kiszone ogórki - 2 sztuki
- cebula
- czosnek - 3 ząbki
- boczek wędzony - 100 g
- sól
- pieprz
- majeranek
- papryka ostra suszona
- mąka
- bulion warzywny lub drobiowy - 2 szklanki
- koncentrat pomidorowy - 90g
W misce mieszamy mięso z jajkiem, bułką tartą i musztardą. Wciskamy czosnek i wyrabiamy całość na spójną masę doprawiając przyprawami. Boczek i ogórki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z masą mięsną.
Komentarze
Prześlij komentarz