Kapusta pekińska w sosie koperkowym

Przepisy na surówki to podstawa każdego bloga kulinarnego. Nie może ich zabraknąć i u nas. Dziś kapusta pekińska. W jogurtowym sosie koperkowych smakuje wyśmienicie. Była kiedyś dodatkiem do pysznych śląskich karminadli, na które także zapraszamy.

Kapusta pekińska w sosie koperkowym


*Kapusta pekińska w sosie koperkowym*
  • kapusta pekińska - pół główki
  • pęczek koperku
  • jogurt naturalny mały
  • majonez domowy - 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
Kapustę szatkujemy drobno. Koperek siekamy. Mieszamy jogurt z pysznym domowej roboty majonezem i koperkiem. Doprawiamy sos pieprzem, solą i zalewamy kapustę.

Pozwalamy się surówce ładnie przegryźć przed podaniem. Najlepiej w lodówce kilkadziesiąt minut.

Komentarze

Najchętniej odwiedzane przepisy