Surówka z kiszonej czerwonej kapusty - Thermomix
Dzisiaj przepis dla użytkowników Thermomix ale bez problemu można go przygotować i bez tej maszyny. Surówka z kiszonej kapusty czerwonej z dodatkiem marchewki i jabłka.
Jestem szczerze zaskoczony smakiem kiszonych produktów z Gospodarstwa Rolnego M.Sznajder. Poznaliśmy smaki, których do tej pory nie znaliśmy. Kiszone ogórki, kiszona kapusta to produkty, które często wykorzystujemy w naszej domowej kuchni. Jednak smak kiszonego czosnku czy czerwonej kapusty, z której dziś przygotowaliśmy surówkę do obiadu uzależnia. W Dolinie Baryczy kiszą praktycznie wszystko i warto takie regionalne produkty promować stąd i jeszcze kilka przepisów z ich udziałem się zapewne na naszym blogu znajdzie.
*Surówka z kiszonej kapusty czerwonej*
- kapusta kiszona czerwona - 200g
- jabłko - 150g (obrane i usunięte gniazdo nasienne)
- marchew - 100g (obrana)
- cebula - 1 sztuka
- olej/oliwa - 15g
- cukier - łyżeczka
- pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz