Muszle nadziewane sałatką warzywną
Hit z poprzedniego bloga. Musiałem go tu przenieść chociaż zdjęcie by warto odświeżyć. Przepis na makaronowe muszle nadziewane sałatką warzywną. Kolejna doskonała przystawka na karnawałowe przyjęcie.
*Muszle nadziewane sałatką*
- opakowanie makaronowych muszli "Lubella"
- por (biała część)
- czerwona papryka świeża
- pół puszki konserwowej kukurydzy
- rzodkiewki 4szt
- kiszone ogórki 2szt
- jajka 2szt
- 20dag szynki
- majonez (do zagęszczenia)
- sól
- pieprz kolorowy
Por kroimy w plasterki i rozdrabniamy w palcach. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Jajka ugotowane na twardo i szynkę również drobno kroimy, a całość mieszamy z kukurydzą i kilkoma łyżkami majonezu. Całość doprawiamy do smaku. Muszle gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzony makaron wypełniamy sałatką. Pyszna przekąska.
Na każdą domową imprezę przygotowuję muszelki z Pani przepisu, są pyszne i świetnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńSerdeczne dzięki za komentarz. Przekażę żonie ;)
Usuń