Kotleciki drobiowe na szpinaku
Danie doskonałe przy stosowaniu diet odchudzających. Mimo, że dietetyczne jest smaczne i można je polecić. Kotleciki drobiowe na szpinaku już niedługo znów pewnie pojawią się na naszym stole bo idą cieplejsze dni i trzeba włączyć opcję: "zrzucamy kilogramy". Pyszne grillowane kotleciki na porcji doprawionego szpinaku. Pachną przepięknie, a i w smaku rewelacyjne.
*Kotleciki drobiowe na szpinaku*
- 15dag mięsa drobiowego (pierś indyka lub kurczaka)
- połowa małej cebuli
- białko z jednego jajka
- płatki owsiane błyskawiczne 2 płaskie łyżki
- sól
- pieprz
- łyżka zielonej pietruszki
- tymianek świeży
- szpinak 30dag
- czosnek 3 ząbki
- łyżeczka masła
Mięso mielimy w maszynce i zagniatamy dodając białko i płatki owsiane. Cebulę siekamy w drobniutką kostkę i mieszamy z mięsem dodając posiekaną pietruszkę. Przyprawiamy całość solą, pieprzem i tymiankiem. Formujemy kotleciki i smażymy je z obu stron na grillowej patelni bez tłuszczu.
W garnuszku rozpuszczamy łyżeczkę masła i smażymy na nim posiekany czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodajemy brykiety szpinaku. Dusimy całość doprawiając solą i pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz