Kotleciki drobiowe na szpinaku

Danie doskonałe przy stosowaniu diet odchudzających. Mimo, że dietetyczne jest smaczne i można je polecić. Kotleciki drobiowe na szpinaku już niedługo znów pewnie pojawią się na naszym stole bo idą cieplejsze dni i trzeba włączyć opcję: "zrzucamy kilogramy".  Pyszne grillowane kotleciki na porcji doprawionego szpinaku. Pachną przepięknie, a i w smaku rewelacyjne. 

Kotleciki drobiowe na szpinaku


*Kotleciki drobiowe na szpinaku*
  • 15dag mięsa drobiowego (pierś indyka lub kurczaka)
  • połowa małej cebuli
  • białko z jednego jajka
  • płatki owsiane błyskawiczne 2 płaskie łyżki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka zielonej pietruszki
  • tymianek świeży
  • szpinak 30dag
  • czosnek 3 ząbki
  • łyżeczka masła

Mięso mielimy w maszynce i zagniatamy dodając białko i płatki owsiane. Cebulę siekamy w drobniutką kostkę i mieszamy z mięsem dodając posiekaną pietruszkę. Przyprawiamy całość solą, pieprzem i tymiankiem. Formujemy kotleciki i smażymy je z obu stron na grillowej patelni bez tłuszczu.

W garnuszku rozpuszczamy łyżeczkę masła i smażymy na nim posiekany czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodajemy brykiety szpinaku. Dusimy całość doprawiając solą i pieprzem.

Komentarze

Najchętniej odwiedzane przepisy