Kotlety siekane z kurczaka
Kolejny przepis na pierś kurczaka pojawia się na blogu. To popularne w Polsce mięso podamy dziś w postaci siekanych kotletów. Aromatyczne, miękkie i puszyste kotleciki podamy z frytkami i buraczkami.
*Kotlety siekane z kurczaka*
*Kotlety siekane z kurczaka*
- pierś kurczaka - 1/2 kg
- jajka - 2 sztuki
- śmietana gęsta - 2 łyżki
- mąka pszenna - 2 czubate łyżki
- musztarda francuska - 1 łyżka
- sól - 1/2 łyżeczki
- pieprz
- papryka wędzona
- czosnek polski - 2 ząbki
Piersi siekamy nożem na drobne kawałki. Dodajemy do mięsa jajka, śmietanę, mąkę i przyprawy. Mieszamy wszystko. Łyżką nakładamy porcje na olej, który rozgrzewamy na głębszej patelni.
Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone kotlety odkładamy na ręczniki papierowy do odsączenia.
I w ten oto magiczny sposób z jednej piersi będzie obiad na cztery osoby :)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuń