Kotlety siekane z kurczaka

Kolejny przepis na pierś kurczaka pojawia się na blogu. To popularne w Polsce mięso podamy dziś w postaci siekanych kotletów. Aromatyczne, miękkie i puszyste kotleciki podamy z frytkami i buraczkami.

Kotlety siekane z kurczaka


*Kotlety siekane z kurczaka*

  • pierś kurczaka - 1/2 kg
  • jajka - 2 sztuki
  • śmietana gęsta - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 2 czubate łyżki
  • musztarda francuska - 1 łyżka
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • pieprz
  • papryka wędzona
  • czosnek polski - 2 ząbki
Piersi siekamy nożem na drobne kawałki. Dodajemy do mięsa jajka, śmietanę, mąkę i przyprawy. Mieszamy wszystko. Łyżką nakładamy porcje na olej, który rozgrzewamy na głębszej patelni. 

Kotlety siekane z kurczaka


Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Usmażone kotlety odkładamy na ręczniki papierowy do odsączenia.

Komentarze

Prześlij komentarz

Najchętniej odwiedzane przepisy