CocoReklama

poniedziałek, 15 stycznia 2018

Muszle nadziewane sałatką warzywną

Hit z poprzedniego bloga. Musiałem go tu przenieść chociaż zdjęcie by warto odświeżyć. Przepis na makaronowe muszle nadziewane sałatką warzywną. Kolejna doskonała przystawka na karnawałowe przyjęcie.

Muszle nadziewane sąłatką warzywną


*Muszle nadziewane sałatką*
  • opakowanie makaronowych muszli "Lubella"
  • por (biała część)
  • czerwona papryka świeża
  • pół puszki konserwowej kukurydzy
  • rzodkiewki 4szt
  • kiszone ogórki 2szt
  • jajka 2szt
  • 20dag szynki
  • majonez (do zagęszczenia)
  • sól
  • pieprz kolorowy
Muszle nadziewane sąłatką warzywną



Por kroimy w plasterki i rozdrabniamy w palcach. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Jajka ugotowane na twardo i szynkę również drobno kroimy, a całość mieszamy z kukurydzą i kilkoma łyżkami majonezu. Całość doprawiamy do smaku. Muszle gotujemy w osolonej wodzie. Ostudzony makaron wypełniamy sałatką. Pyszna przekąska.

2 komentarze:

  1. Na każdą domową imprezę przygotowuję muszelki z Pani przepisu, są pyszne i świetnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Serdeczne dzięki za komentarz. Przekażę żonie ;)

      Usuń

Zostaw pod przepisem coś od siebie :)